Oana BUGEAG

Viața ca o iluzie optică: Picturile fantastice ale unui artist canadian

Viața ca o iluzie optică: Picturile fantastice ale unui artist canadian
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Numeroase persoane din întreaga lume, inclusiv din Statele Unite ale Americii, senatori, precum şi corporaţii şi ambasade au colecţionat și colecționează lucrările lui Rob Gonsalves, un pictor născut în 1959 la Toronto, unul dintre cei mai mari maeștri ai iluziei optice.

Rob Gonsalves pictează scene realiste, în care însă injectează, cu un extraordinar talent, un sentiment de magie, fiind un veritabil reprezentant al curentului realism magic, dar cu o perspectivă unică şi un stil aparte care îl scoate în evidenţă.

La 12 de ani, realiza primele picturi cu clădiri fantastice, după ce descoperise perspectiva în arhitectură. Ulterior, a cunoscut arta lui Dali și a lui Magritte și creează primele sale opere realiste. După ce a absolvit facultatea de arhitectură, Rob Gonsalves a profesat, dar a și pictat, până când, după un răspuns entuziast primit în 1990 la Expoziţia de Artă în aer liber din Toronto, s-a dedicat picturii cu totul.

Deşi lucrările lui Rob Gonsalves sunt adesea clasificate ca suprarealiste, ele diferită însă pentru că imaginile sînt planificate în mod deliberat şi rezultă din gândirea conştientă. Ideile sunt, în mare parte, generate de lumea exterioară şi implică activităţi recognoscibile umane, folosind dispozitive atent planificate de iluzionism, scrie artapeintelesultuturor.blogspot.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *