Oana BUGEAG

Proteză de umăr transplantată, la Spitalul de Recuperare din Iași

Proteză de umăr transplantată, la Spitalul de Recuperare din Iași
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

O echipa de medici de la Spitalul de Recuperare din Iasi a efectuat, vineri, o interventie chirurgicală in timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judetul Neamt diagnosticat cu boala Wilson, scrie Agerpres.

Pacientul, Daniel Roșu, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Neamț, a suferit în urmă cu un an un transplant hepatic. La scurt timp după operație, în urma investigațiilor medicale a aflat că are o necroză la nivelul ambilor umeri, motiv pentru care necesita protezare. Pentru aceasta, medicii din Iași au achiziționat din Germania o proteză de ultimă generație. Proteza, unică în România, va înlocui articulațiile deja necrozate.

‘Particularitatea acestui caz constă în tipul de implant folosit. Având o mare experiență, chirurgul Marius Scarlat, care profesează în Franța, a propus o intervenție chirurgicală minim invazivă, cu un abord care scurtează timpul operator, implicit sângerarea. Această proteză protejează și de riscuri fatale. În plus, nu presupune rezecții și sângerări mari’, a spus prof.univ.dr Paul Botez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *