Oana BUGEAG

Patru profesori de la Universitatea de Medicină Craiova , acuzati de luare de mita

Patru profesori de la Universitatea de Medicină Craiova , acuzati de luare de mita
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Cinci profesori ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova sunt cercetaţi sub control judiciar şi le este interzis să mai predea pe întreaga durată a măsurii, după ce ar fi luat mită de la studenţi pentru a-i promova la examene, a anunţat Parchetul instanţei supreme. Potrivit procurorilor, profesorii universitari Lucica Roşu, Cristina Petrică, Dănuţ Firu şi Daniela Denisa Cernea sunt acuzaţi de luare de mită, în timp ce Bogdan Cotoi este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Tot sub control judiciar este cercetată secretara Raluca Eugenia Ivan, pentru trafic de influenţă şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În acelaşi timp, în urma percheziţiilor făcute luni, la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, au fost ridicaţi 55.423 de lei şi 13.760 de euro precum şi peste 500 de bijuterii din aur.
Conform anchetatorilor, în acest dosar au fost audiate, până în prezent, 75 de persoane.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins, luni, la 15 adrese din Craiova, între care şi sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică, fiind vizaţi mai muţi profesori universitari.

Conform anchetatorilor, suspecţii ar fi condiţionat mai mulţi studenţi ca, pentru promovarea examenelor, să plătească sume cuprinse între 50 şi 100 de euro.

Procurorii şi ofiţerii DGA au fost sprijiniţi de luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române, iar suportul tehnic şi informativ a fost realizat de SRI – Direcţia Judeţeană de Informaţii Dolj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *