Oana BUGEAG

Nuntă regală: prinţul Carl Philip al Suediei s-a căsătorit cu fostul model Sofia Hellqvist

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Prinţul Carl Philip, fiul cel mic al regelui suedez, s-a căsătorit cu fostul model Sofia Hellqvist într-o ceremonie religioasă care a avut loc, sâmbătă după-amiază, în capela Palatului regal din Stockholm, potrivit bbc.com.

Aceasta este cea de-a treia căsătorie princiară pentru Suedia într-un interval de patru ani, după ceremoniile de nuntă ale prinţesei moştenitoare Victoria, în 2010, şi prinţesei Madeleine, în 2013.

În cazul prinţului Carl Philip, ceremonia religioasă a avut loc în capela oficială a Palatului regal al Suediei, sâmbătă, începând cu ora 16.30 (17.30, ora României). La ceremonie au participat, alături de părinţii prinţului Carl Philip, regele Carl Gustaf al XVI-lea şi regina Silvia ai Suediei, reprezentanţi ai mai multor familii regale din lume, între care regina Sonja a Norvegiei, regina Margrethe II a Danemarcei, regina Maxima a Olandei, regina Mathilde a Belgiei şi prinţesa Hisako Takamado a Japoniei, conform dailymail.co.uk.

Ceremonia va fi urmată de o procesiune cu trăsurile prin oraş. În cursul serii, invitaţii la nunta regală vor participa la un banchet în cadrul căruia vor susţine concerte duo-ul suedez Icona Pop şi DJ Avicii, un renumit muzician suedez.

Carl Philip, în vârstă de 36 de ani, ocupă locul al treilea în ordinea de succesiune la tron, după sora sa mai mare, prinţesa Victoria, şi după fiica acesteia, prinţesa Estelle, în vârstă de trei ani.

Carl Philip are, din aprilie 2010, o relaţie cu Sofia Hellqvist, un model în vârstă de 30 de ani, care a devenit cunoscută după ce a participat la un reality show intitulat “Paradise Hotel”. De asemenea, Sofia a lucrat ca model topless şi ca instructor de yoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *