Oana BUGEAG

Lordul “Cocaină”, vicepreşedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie, şi-a dat demisia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Vicepreşedintele Camerei Lorzilor din Marea Britanie, lordul John Sewel, a demisionat duminică, după ce un ziar a publicat o înregistare video în care acesta apare petrecând pe jumătate îmbrăcat alături de două femei şi prizând un praf alb, relatează AFP în pagina electronică.

Sewel, un parlamentar de rang înalt însărcinat cu aplicarea standardelor în Camera superioară a Parlamentului britanic, a fost acuzat că a recurs la prostituate şi că a consumat cocaină de către tabloidul The Sun on Sunday.

2lord

Bărbatul, căsătorit şi în vârstă de 69 de ani, apare prizând o pudră de pe sânii unei femei, cu ajutorul unei bancnote de cinci lire sterline. Sewel nu a comentat imediat după incident.

Preşedinta Camerei Lorzilor, baroana Frances D’Souza, a anunţat că acest caz va transmis poliţiei.

“Dezvăluirile de astăzi (duminică) despre comportamentul lordului Seewl sunt şocante şi inacceptabile în acelaşi timp. Lordul Sewel a demisionat în această (duminică) dimineaţa din funcţia de preşedinte al Comisiilor“, a declarat D’Souza.

Aceste acuzaţii grave vor fi trimise comisarului Camerei Lorzilor pentru standarde şi Poliţiei Metropolitane să fie investigate de urgenţă“, a adăugat ea.

În cazul în care va fi găsit vinovat de încălcarea codului de conduită, Sewel ar putea deveni primul membru al Camerei Lorzilor dat afară din Parlament în baza unor reglementări la a căror introducere a contribuit.

Sewel este auzit, în înregistrarea video, discutând despre indemnizaţia pe care o primeşte ca membru al Camerei Lorzilor.

Un fost conferenţiar, Sewel este membru al Camerei Lorzilor din 1996 şi a deţinut funcţia de secretar la Biroul din Scoţia, în timpul Guvernului laburist al lui Tony Blair.

Parlamentarul laburist John Mann l-a îndemnat pe Sewel să se retragă din Camera Lorzilor imediat, pentru a se salva de la o “ruşine şi mai mare”.

El a fost preşedintele comisiei care ia decizii cu privire la disciplină. Era comisia sa“, a declarat Mann, care reprezintă Bassetlaw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *