Oana BUGEAG

Ieșeanul Vasile Cepoi este noul președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate

Ieșeanul Vasile Cepoi este noul președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Fostul ministru al Sănătății, Vasile Cepoi, a fost numit de către premierul Victor Ponta în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, potrivit unei decizii publicate vineri în Monitorul Oficial, informeaza Agerpres.

Vasile Cepoi a fost ministru al Sănătății în perioada 7 mai — 3 octombrie 2012 în Guvernul Ponta I.

El a demisionat în contextul unei sesizări pe care Agenția Națională de Integritate a făcut la vremea respectivă către Direcția Națională Anticorupție în vederea cercetării ministrului Cepoi pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, în legătură cu derularea unui proiect finanțat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

 Pe 17 martie 2013, Cepoi anunța că Departamentul pentru Lupta Antifraudă, care a efectuat o anchetă în cazul său, “nu a găsit nereguli”.
Ulterior, pe 29 iulie 2014, Cepoi a fost numit președinte al Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor. (sursa: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *