Oana BUGEAG

Iașul, în doliu

Iașul, în doliu
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

În tragedia SMURD de joi, din Republica Moldova, medicul Mihaela Dumea, asistentul Gabi Sandu, pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae şi-au pierdut viaţa. Erau oameni experimentaţi, profesionişti în adevăratul sens al cuvântului.

Medicul care se afla în misiune era Mihaela Dumea, medic de urgenţă la Spitalul “Sf. Spiridon” din luna martie 2005. A absolvit Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi în anul 2003. Era cadru didactic al UMF, fiind un dascăl apreciat de colegi şi iubit de studenţi.

dumea elicopter medic victime

„Pur şi simplu suntem devastaţi de durere, pentru că, realmente, a fost un cadru didactic excepţional, dedicat, priceput, care iubea studenţii şi chiar se implica. Mereu era prezentă în decanat, venea, se interesa, răspundea oricând la solicitări. A fost un om excepţional, profesionist, ataşată de student, politicoasă şi realmente generoasă. A fost un model pentru tineri şi nu a refuzat niciodată nimic, chiar dacă avea un program foarte, foarte greu din punct de vedere profesional, pentru că medicina de urgenţă este o specialitate care te consumă extraordinar de mult”, a spus prof.dr. Doina Azoicăi, prorector al UMF.

 

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi transmite condoleanțe familiilor, colegilor şi prietenilor, care i-au pierdut pe cei dragi.

“Condoleante familiilor si prietenilor colegilor nostri pe care i-am pierdut astazi in tragicul accident cu elicopterul SMURD prabusit in Republica Moldova! in astfel de momente ramanem fara cuvinte si fara raspunsuri si ne intrebam oare ce s-a intamplat si de ce a trebuit sa se intample!”, a scrie Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din MAI,  pe pagina sa de Facebook.

Elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit joi, în jurul orei 14.00,  într-o pădure din Raionul Cantemir, din Republica Moldova. Toţi cei patru membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

Era a doua cursă pe care echipajul o efectua ieri.  Dimineață au transportat o pacientă de la Vulcăneşti la Chişinău. Ulterior au decolat spre Cahul, unde trebuiau să preia un pacient care suferise un accident cerebral vascular. Nu au mai ajuns la destinație.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *