Radu AVERESCU

Dr. Paraschiva Postolache: Fumătorii sunt pacienți, intră în categoria drogaților

Dr. Paraschiva Postolache: Fumătorii sunt pacienți, intră în categoria drogaților
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Emisiune oferită de Colegiul Medicilor Iași.

Drog, obicei prost, viciu. Și pentru că trebuiau să poarte un nume, li s-a spus simplu ”fumat”. La Doctor U, am vorbit despre consecințele fumatului cu conf. univ. dr. Paraschiva Postolache, cadru didactic la UMF Iași și Șef Secție a Clinicii Recuperare Medicală Respiratorie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare.

Să nu se supere studenții noștri, pe foarte mulți îi văd în curtea universității fumând. Toți fumătorii sunt pacienți, chiar dacă nu au în acest moment o manifestare a bolii. În interiorul organismului, de fapt cum spun eu, din vârful degetului mare și de la exterior până la interior, apar modificări din cauza celor peste 4800 de substanțe toxice care există în fumul de țigară. Apar modificări la nivelul  tuturor organelor și sistemelor.

Fumătorii intră și categoria drogaților, deoarece nicotina din fumul de țigară determină dependență, dependență care la fel se instalează în timp. Ca intensitate și manifestări se aseamănă cu cea de cocaină, doar că dependența de la nicotină se instalează lent în timp și nu reează un impact atât de puternic ca cea de la cocaină, care se instalează brusc.

Ascultă interviul complet:

      Dr. Paraschiva Postolache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *