Oana BUGEAG

Doctor U: Interviu cu autoarea cărții ”Ochi în ochi cu cancerul. Cheia regăsirii mele”

Doctor U: Interviu cu autoarea cărții ”Ochi în ochi cu cancerul. Cheia regăsirii mele”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Cumplită trebuie să fie clipa aia, când totul încremenește și nu mai poți face nici un pas înapoi. Când tocmai ai aflat că ceva în tine vrea să-ți fure viața, că nu mai ai timp de irosit. Că ceva s-a schimbat fundamental și dureros între tine – cea de ieri, ”ignoranta” și cea de azi, după ce ai primit acel diagnostic cumplit. Dar dacă în loc de a te lăsa pradă disperării, alegi să privești boala în ochi? Dacă reușești să te dezbraci de hainele deznădejdii și să privești în alt registru propria-ți viață?

În 2011, Carmen Ungureanu – invitata lui Richard Constantinescu la emisiunea ”Doctor U”, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. A ales să lupte, ajutată de un om extraordinar. ”Am avut o discuție zilele trecute cu doamna doctor Mihaela Grigore, care-mi spunea că între mine și domnul doctor Lazăr – ginecologul care i-a descoperit boala, este o relație foarte frumoasa. M-am uitat la ea si i-am spus: Mihaela, pe mine și pe Tudor ne leagă o viață. E vorba de viața mea”.

A știut cu ce arme să lupte și a câștigat cea mai grea bătălie. Iar experiența sa a vrut să o împărtășească și cu ceilalți. În octombrie, Carmen Ungureanu și-a lansat volumul ”Ochi în ochi cu cancerul. Cheia regăsirii mele”. Ascultați un interviu are poate să vă schimbe viața cu autoarea cărții, luat de dr. Richard Constantinescu.

“Dragi studenți la Medicină, viitori medici, faceti echipă cu pacienții”, Carmen Ungureanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *