Oana BUGEAG

Directorul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, noua nominalizare pentru Ministerul Sănătății

Directorul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, noua nominalizare pentru Ministerul Sănătății
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Nominalizarea pentru Ministerul Sănătății trimisă Parlamentului de către prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos este conferențiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, în present director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informează un comunicat de presă al Guvernului. 

Premierul desemnat Dacian Ciolos a retras, duminică seară, propunerea anunțată inițial pentru Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

În cadrul unei conferințe de presă premierul a declarat că a urmărit să aleagă în echipă guvernamentală oameni “profesioniști, integri, deschiși spre dialog”, precizând că luni și marți va merge cu aceștia în față Parlamentului pentru a obține votul de investitură.

Cine este Achimas-Cadariu Patriciu?

Șef lucrări Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologica și chirurgie oncologica, master în advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor în științe medicale are o bogată activitate profesională, didactică și de cercetare-conform site-ului Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Activitatea didactică universitară și postuniveristara, cu studenți, medici rezidenți, subspecialisti și doctoranzi, este reprezentată de cursuri, stagii, prezentări de caz clinic, conducere de lucrări de licență.

Activitatea de cercetare se axează, în mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evoluție și prognostic în cancerul ovarian, evaluarea calității vieții în oncologie, cancerul în sarcină, conservarea fertilității la pacientele oncologice, tumori rare.

Această activitate este reprezentată de publicarea de materiale didactice (cărți de specialitate) pentru studenți, rezidenți și doctoranzi, de cursuri postuniversitare, de elaborarea unui însemnat număr de articole în reviste de specialitate naționale și internaționale (articole indexate Thomson Reuters Web of Knowledge sau BDI) și de participarea în proiecte sau granturi naționale și internaționale.

Potrivit CV-ului sau, medicul este membru al Colegiului Regal al Obstetricienilor din Marea Britanie. (sursa: Pagina medicală)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *