Oana BUGEAG

Cum arată hotelul viitorului, 100% ecologic

Cum arată  hotelul viitorului, 100% ecologic
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Grupul Intercontinental din Dubai va deschide în 2017 un hotel în cadrul unei staţiuni ecologice, dotate cu amfiteatru de iarbă, ferme organice şi alimentată exclusiv cu energie solară.

Hotelul face parte din proiectul Dezvoltarea Oraşului Durabil, hotelul Indigo urmând să se deschidă ca parte a primei comunităţi ecologice din Dubai, relatează Daily Mail.

Hotelul va cuprinde două clădiri separate pentru cazare, despărţite de mai multe cabane în centru şi împrejmuite de plante, în loc de iarbă, pentru că aceasta ar necesita prea multă apă pentru întreţinere. În acest fel, toată apa şi materialele folosite vor fi reciclate.

Planul complexului include o şcoală ecologică, un centru comunitar şi de echitaţie, parcări şi ferme organice, dar şi un planetariu şi un amfiteatru de iarbă, pentru a găzdui diverse evenimente. Iar hotelierii vor asigura transportul turiştilor către centrul oraşului printr-un autobuz alimentat cu energie solară.

“Dubai este un oraş global şi se extinde prin diverse moduri interesante şi noi în fiecare zi. Iniţiativa Oraşului Durabil va seta standardele de mediu şi va include un număr de atracţii turistice interesante, precum şi spaţii care sa atragă evenimente şi întâlniri de afaceri”, a declarat Faris Saeed, CEO al Diamond Developers, iniţiatorul proiectului.

Proiectul ecologic îşi propune să ajungă la standardele înalte de sustenabilitate socială şi de mediu, sperând să devină lider în turismul ecologic şi în protejarea globală a mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *