Oana BUGEAG

Criticul de teatru Oltiţa Cîntic, noul preşedinte al AICT

Criticul de teatru Oltiţa Cîntic, noul preşedinte al AICT
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

O surpriză s-a petrecut la recentele alegeri realizate de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT): în premieră absolută, președintele nou ales este din afara Bucureștiului! 

Cele mai multe voturi le-a obținut criticul ieșean Oltița Cîntec, alături de care în noul board figurează Florica Ichim (București), Sorin Crișan (Tg Mureș)-vicepreședinți, Miruna Runcan (Cluj Napoca) – secretar general, Irina Ionescu, Iulia Popovici și Octavian Saiu (București)- membri. AICT-Secția Română numără 100 de critici, teatrologi, cercetători din domeniul artei teatrale  și este afiliată la organizația internațională (al cărei președinte este, din 2014, Margareta Sörenson-Suedia), care are 47 de filiale în întreaga lume.

Oltița Cîntec este Doctor în Teatrologie, profesor asociat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Teatru, director artistic al Teatrului „Luceafărul” Iaşi şi al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînăr Iaşi (FITPTI), selecţioner pentru mai multe festivaluri de teatru naţionale şi internaţionale, membră în jurii de specialitate, consultant și  coordonator de proiecte teatrale. (sursa: Ziarul de Iasi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *