Oana BUGEAG

Campanie pentru copiii bolnavi de cancer iniţiată de o studentă la Medicină din Iaşi

Campanie pentru copiii bolnavi de cancer iniţiată de o studentă la Medicină din Iaşi
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

O iniţiativă a unei studente din Iaşi a prins contur la nivel naţional: doamnele îşi donează părul pentru a fi confecţionate peruci ce vor ajunge la copiii bolnavi de cancer. În trei luni, 100 de femei s-au înscris în campanie.

11 persoane au răspuns deja apelului campaniei numai în Timişoara. Mai mult, doamnele sunt tunse gratuit la salonul care s-a alăturat acestei iniţiative. „În primul rând pentru că iubesc copiii şi în al doilea rând pentru că noi oricum ne facem meseria cu drag şi nu e un efort deloc ceea ce facem noi. E un lucru constructiv, sper să se alăture cât mai multe tinere”, a spus Alina Mihalache proprietarul unui salon de coafură.

Toate codiţele împletite sunt trimise apoi Stelei Ghiriloiu din Galaţi. Ea ştie cât de mult înseamnă acest accesoriu pentru bolnavii de cancer care îşi pierd părul în urma şedinţelor de chimioterapie. „Sunt persoane care încep să plângă, depinde de starea psihică, starea fiecăruia”, a povestit Stela Chiriloiu.

Iniţiativa aparţine unei studente la Medicină din Iaşi, după o idee preluată de la o campanie asemănătoare din Marea Britanie. Odată realizate perucile vor fi dăruite copiilor bolnavi de cancer aflaţi în evidenţele spitalelor oncologice din România.  (sursa: Digi24)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *